Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

snickim

16. 1. 2011 14:13
Super

Super, díky za to připomenutí.

K tomu rádiu Jerevan si ještě pamatuju:

Může být socializmus na poušti? Ano, může, ale tak do roka do dvou začnou dovážet písek.

Zpráva z rusko-čínské hranice. Pokorně orající kolchozník na traktoru byl včera napaden nepřátelskými jednotkami. Palbu opětoval a po zničení nepřítele se vznesl a odletěl zpátky na základnu.

0 0
možnosti
MS

Michal007

11. 1. 2011 18:23
Další Jerevan

Co bylo dříve, vejce nebo slepice? - Dříve? Dříve bylo všechno! Vejce, slepice, maso, cur...

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

11. 1. 2011 13:20
Do lidové tvořivosti...

...patří také takzvaná "RVHP taška". To bývala taková ta kostkovaná plátěná taška na kolečkách. "RVHP" v názvu značí "Ráno vyjedu, houno přivezu." ;-)

0 0
možnosti
T

TaiFyra

11. 1. 2011 12:53
Chybí vám tam RSDr.

, sranda titul z tzv. Vokovické Sorbony, tedy Vysoké školy politických věd - Rerum socialis doctor, prostým lidem nazývaný Rozhodnutím Strany Doktor. Ještě si pamatuji kvičení rudých selátek, když se takřka konsensuálním rozhodnutím přestal tento titul uznávat. Mimochodem, Bilak byl RSDr.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

11. 1. 2011 13:19
Re: Chybí vám tam RSDr.

Ano, dneska plní podobnou roli studijní obory sociální ekologie a genderová studia. Až se jeden diví, že se toho dosud nechytla lidová tvořivost. ;-)

0 0
možnosti
Z

zuzanazuzana

11. 1. 2011 11:14
jsem si vzpomněl

„Vážení televizní diváci, dnes při příležitosti zahájení barevného vysílání Československé televize mezi námi poprvé vítáme i majitele barevných televizorů“: „Dobrý večer, soudruhu první tajemníku!“

Přijde zákazník do obchodu a ptá se prodavače " máte barevné televize", jistě soudruhu, vyberte si červené, bíle, modré, zelené.....

0 0
možnosti
JP

Prušák

11. 1. 2011 13:50
Re: jsem si vzpomněl

Díky - druhý doplním, první už u nějakého hesla je.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

11. 1. 2011 10:12
rukulibam

Vynuceny pozdrav zotroceneho sluzebnictva z rad proletariatu vuci burzoasii, doprovazen ponizenym gestem, napr. poklonou. Burzoasie vynucovala projevy ucty v domeni, ze lid se ma drzet zkratka a v hruze. Revoluce je presvedcila o opaku.

0 0
možnosti
PJ

Polička

15. 1. 2011 9:48
Re: rukulibam

Pracoval jsem u hraběte v NSR, a všichni jej zdravili "Pozdrav Bůh" a on nám odpovídal stejně. Jo, a když měl čas, vlezl do gumáků a makal s námi. Ach ta buržoazie...

0 0
možnosti

rezjirrezjir

11. 1. 2011 9:28
K těm cenám v RVHP

Ty ceny byly stanovovány na základě světových cen, ale na delší dobu platnosti. Nevím jestli pětiletku. Ale po určité době se zase upravily v souladu se světovými cenami, zvláště ropy. Tedy nebylo to nic, co by neznal kapitalistický trh.

0 0
možnosti
PK

dolch

11. 1. 2011 8:30
Revoluce

není pravda, že se nezmiňovaly jiné revoluce. Vím alespoň o dvou: Husitství bylo nazýváno "Husitské revoluční hnutí" :-) a dále se pak za revoluce vydávaly různé lokální potyčky, jako třeba Pařížská komuna (ta by ostatně asi měla figurovat pod "P", protože to byl "první pokus o nastolení komunistické společnosti". Dále pak byl v dějepise zmiňován "revoluční rok 1848", i když nebylo přesně vysvětleno, proti čemu že se to revoltovalo, ale "za komunizmus" to zjevně nebylo. No a vlastně i Spartakovo povstání bylo nazýváno "revolucí", i když bez šance na úspěch, protože dle teorií velkých mistrů Marxe a Lenina není možné nastolit komunizmus rovnou z otrokářské společnosti. Nejde to ani rovnou z feudalizmu, vždy je potřeba nejdříve projít stádiem kapitalizmu. A dnes už asi víme proč ;-D

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIII

11. 1. 2011 9:53
Re: Revoluce

Nene, první komunisti byli Husité ...;-)

0 0
možnosti
MI

modrý králík

11. 1. 2011 7:24
Rádio Jerevan

Legenda o Rádiu Jerevan vznikla v době Nikity Chruščova. V rámci jeho plánů na zlepšení všeho, co v Sovětském svazu zlepšit jde, přišel totiž na myšlenku, aby každá z členských republik SSSR měla v jeden konkrétní den hodinu vysílání v celosvazovém rozhlasu. Tato akce měla přiblížit jednotlivé republiky občanům jiných republik z úhlu pohledu "co je u nás krásného" a podobně. Podobně jako u Járy Cimrmana, plán byl dobrý, realizace nebyla dobrá. Plán totiž nepočítal s mentalitou jednotlivých národů, zejména Arménů, a tak se stalo, že ve chvíli, kdy mělo přijít vysílání z Arménie, potažmo Jerevanu, ozývalo se ve všech rozhlasových přístrojích v Sovětském svazu hodinu hluboké ticho. Snad si to měl i někdo odskákat, na druhou stranu Arménům se povedlo přesvědčit centrální úřady, že konkrétního viníka není možné určit. Údajně na základě této historky vznikly legendy o Rádiu Jerevan.

0 0
možnosti
MR

iluminat

11. 1. 2011 5:48
uz se tesim na S ! A znate tenhle?

 Prochazi se Lenin v Kremlu a zjevi se mu duch posledniho cara, lekne se ale duch mu rekne, ze zadne strachy, jen mu odpovi tri otazky a on odpluje. Tak dobre, prvni otazka: Mas Vlado poradnou tajnou policii, vse pod palcem? Ale jooo, jasne, dokonce to mam vice kontrolovany, zadny strachy!

Tak dobre, ted druha: stale je nevolnictvi, muzici poslouchaji? Rozhodne! Dokonce vice, nesmi jezdit sem tam, to by byly poradky, vse kontrolovano, muzes na veky spat v pokoji. A treti otazka: mate jeste vodku???

Ale jasan!

Stale 38%ni, Volodo?Ale kdeze! Dnes mame 40%ni vodku, daleko lepsi a silnejsi!!!

No tak to mi Volodo vysvetli, za ty 2% vam stala ta revoluce za to?!?!?

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3720x
Letec a publicista
 

Držitel českého rekordu v počtu dosažených letišť. 
 

Fotky, videa, reportáže z mých expedic najdete na FlyingRevue.cz.
 

Knihy: 
- Svět letecké dopravy
- VFR Communication (výuková online aplikace pro piloty) 
- VFR anglická komunikace
- Chytré létání
- Abeceda reálného socialismu a další 

Seznam rubrik