Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Bydlela jsem v domě s právníkem který mi dal jednu dobrou radu a to, nikdy nepřepisujte svůj majetek za svého života na děti. Řekl mi že mu bylo někdy z chování dětí k rodičům u soudu až špatně. Dělal celý život rodinné právo takže věděl co se stane když přepíšete majetek na děti ještě za svého života. On to taky neudělal i když tvrdil že jsou jeho synové dobře vychovaní.Můžu říct že jsem ho neposlechla a šeredně se mi to vymstilo. Dodnes lituju že jsem nedala na jeho radu.

2 0
možnosti

ale ono je to opravdu jen a jen o výchově. Já znám dvě rodiny, kdy maminka (vdova) už byla nemocná, nemohla se starat o dům - a tak ho přepsala na děti - a ty se o ní dodnes láskyplně starají (tedy dnes už jen o tu jednu, druhá zemřela - ne v nemocnici či LDNce, ale doma, mezi svými, pečujícími dětmi)

0 0
možnosti
ZH

Nevím, zdali je to o štěstí, já mám s dospělými potomky skvělé vztahy. Moc si to užívám.

1 0
možnosti
PK

Děti jsou skvělá investice a potěšení do konce života, ale přesto v příštím životě bych chtěl zkusit býti bezdětný;-D;-D;-D

0 0
možnosti

to, že se rodič dětem věnuje, ještě vůbec neznamená, že je i dobře vychovává. Kolika rozmazleným spratkům se rodiče neustále věnují, dělají a dávají jim, co jim na očích vidí - a pak pláčí, že se o ně ve stáří nepostarali či se s nimi vůbec nestýkají, když oni se jim "tolik věnovali". Stejně (ne-li horší) je, když se rodič kvůli dítěti "obětuje" - např. změní jen kvůli nim dobré a jeho uspokojující zaměstnání. Co z toho pro dítě vyplyne? Že rodič je tu od toho, aby se mu obětoval - a když mu pak třeba v dospělosti nesplní jakoukoliv blbost, tak se s ním rozkmotří. To opravdu není ten správný způsob výchovy, který vede dlouhodobě k dobrý vztahům.

A ještě k tomu zákonodárství - to na vztah dětí k rodičům opravdu nezapomíná a pokud starý,, invalidní či nemocný rodič není schopen se uživit sám, je dítě povinno se o něj postarat - a pokud se s ním nedohodne a dá to k soudu, dostane to jako soudní rozhodnutí (příklady se dají dohledat na netu)

1 0
možnosti
MS

Taky mám jeden příběh. Letos jsem pozlobil svoje děti, když jsem jim dokola říkal, že jim Ježíšek nepřinese dárky, ale párky. Poslední den jsem po noční šel do obchodu předmětné párky koupit, zabalil jsem je a dal pod stromeček. Samozřejmě mě pak po noční vzbudily. Třeba až budu starý, tak mi ty párky pod stromeček vrátí. S ohledem, že nebudu mít zuby, abych pokousal normální maso.

Je to jako kudla do zad. Celý život a svůj čas vkládáte do svých dětí, které vám pak vrátí to, co jste napsal v článku. I to demotivuje bezdětné k založení rodiny. Přesto kdybych se měl vrátit v čase a znovu se rozhodnout, tak bych tu rodinu založil znova.

Myslím si a je to jen můj osobní pohled, že příčina ve změně chování je také v manipulaci, které jsme denně vystavováni - i podprahové. Dle současné společenské optiky je dobrý rodič ten, kde je úplná rodina, moderní domácnost a dobře oblečené děti. Když něco z toho nesplníte, jako by vám okolí dávalo najevo, že selháváte.

Podívejte na TV tvorbu. Seriály a reality show. Jakou mají sledovanost?

Napsal jste, že jste měl neúplnou rodinu po odchodu partnerky. I to je cejch a proto nesouhlasím s neúplnou rodinou. Netvrdím, že děti z úplných rodin jsou dokonalé. Jen je menší riziko, že z nich vyrostou sociopati, kteří vinu za své neúspěchy budou svalovat na jiné.

https://svobodamichal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=698159

Podívejte zde. Můžete potvrdit, nebo vyloučit jestli chladný kalkul po převedení vašeho majetku přímo souvisí s tím, že je společnost obětí neřízeného konzumu a s ním spojených vysokých finančních nároků, zhýčkanosti, pohodlnosti a společenské optiky, která je nastavena dle "výměny manželek, ordinace v růžové zahradě atd..."

1 0
možnosti
JZ

Tak co se týče nároků na současnou rodinu - nějaký standard toho, jak by se zhruba mělo žit, asi být musí. Kdyby bylo jedno, jak vypadá rodina, nemusela by snad ani existovat sociálka. Osobně nemám dojem, že by v současné době vládla domněnka, že domácnost musí být moderně vybavená a děcka být oháknuté hadrama za nevím kolik. Druhá věc je, jestli je některý z rodičů věčně nalitý nebo despotický nebo doma nefunguje základní hygiena aj. To snad může být právem kritizováno.

Taky si nemyslím, že by Výměna manželek nějak nastavovala nějakou optiku nebo nějaký standard. Výměna manželek pouze zobrazuje běžné životní podmínky nějakých rodin, nijak je ale neupravuje ani nehodnotí. Těžko můžete Výměně vytýkat, že zobrazuje věci takové, jaké někde jsou. To dělá dost možná Ordinace, kterou jsem teda nikdy neviděl, tak nemůžu soudit. Ovšem u podobně přiblblých seriálů se jakási míra vyumělkovanosti a nadsázky asi bere jako normální. Těžko vytýkat nějakému seriálu, že ho někdo bere jako normu pro život.

0 0
možnosti
TH

T19e39r63e64z76a 81H12o46l61á

28. 1. 2019 15:56

Jsou i tací, kteří do konce života budou bojovat a platit (doslova i symbolicky) za to, jaké měli rodiče a jak ti se k nim chovali. Jsou i děti, které se v zájmu zachování vlastní existence a dušeního zdraví opravdu musí od rodičů odříznout. Nikdy do toho nevidíte.

2 0
možnosti
Foto

Jsou i tací, pro které jsou děti výborná investice.

5 0
možnosti
MP

Takové situace samozřejmě v životě nastávají, tím ale nelze negovat obecnou premisu, že když se dětem věnujete, že Vám to později v životě vrátí. Já osobně jsem ve svém okolí zase viděl naopak řadu zcela opačných případů, kdy se děti o své nemocné rodiče skutečně starali a pomáhali jim.

Ale je nutné si také uvědomit jeden důležitý fakt, a to že ty názory starých rodičů mohou být ovlivněné jejich věkem a zhoršující se mentální kondicí. Stane se, že starý rodič začne trpět nějakými utkvělými představami, že ho jeho vlastní děti chtějí okrást a nedá si to vymluvit, i když to není pravda (také jsem v okolí zažil). Nebo má nějaké vážné zdravotní problémy, vyžadující dohled zkušeného personálu, a děti přestože by se rády o něho postaraly, tak to technicky nemohou zvládat a je nutné to řešit např. nějakým sanatoriem, což si ten starý člověk opět může vyložit jako zradu od vlastních dětí. Takže takovéto kritické pohledy a zkušenosti je třeba brát s rezervou.

3 0
možnosti
JR

J23a37n 50R90á60ž

28. 1. 2019 12:36

Jediné, co od nás děti skutečně potřebují, je nezištná rodičovská láska. A součástí projevů lásky je, na oplátku od dětí nic neočekávat, a ač to zní cynicky, ani jejich vděčnost. Děti totiž nejsou povinné rodičům za něco jiného, než rodičovskou lásku být vděčné!

Svět i lidé se změnili. A tomu musíme přizpůsobit i svůj vztah k dětem. Institut pokrevní rodiny, jako vzájemně se podporující i na sebe závislé společenství, je na ústupu a je nahrazován stavem obvyklým ve zvířecích smečkách. Čili nikoliv pokrevně příbuzní, ale lidé schopni vzájemně kooperovat, jsou schopni žít ve vzájemné pospolitosti. Kdo to nedokáže by měl být ze smečky vypuzen a je to správné!

"Jediným, na koho se můžeš spolehnout jsi ty sám. Podle toho se chovej a jako poselství tuto pravdu předej i dětem". Platilo v minulosti a platí to i dnes.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS