Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Pizmonek

25. 3. 2011 16:22
Moc moc pekne

Diky za slovnik, pomalu si ho ctu ve volnych chvilich. Zabavny, poucny (moc jsem toho nezazil, jsem rocnik 79). Pokud ho vydate knizne, rad si ho koupim.

0 0
možnosti
MS

Michal007

7. 2. 2011 15:27
Slovník komunistické totality

Na knihu s podobným tematem je recenze v dnešním NP http://neviditelnypes.lidovky.cz/kniha-slovnik-komunisticke-totality-dsh-/p_spolecnost.asp?c=A110205_211731_p_spolecnost_wag .

Slovník se rodil mnoho let na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy; u jednotlivých hesel je uvedena i "koncentrace škodliviny" v ppm. Bude určitě odborně fundovaný, ale bez dobových vtipů pro běžného čtenáře nemá šťávu, na kterou jsme si zde zvykli. Díky.

0 0
možnosti
PJ

Polička

7. 2. 2011 7:32
JEŠTĚ JSEM SI VZPOMĚL

Husák a Brežněv si koupí dvojkolo. Husák šlape Brežněv řídí. Kdo může za to když se vymelou? Přeci Reagan!

 Uvědomělá soudružka porodí dvojčata. Pojmenuje je Leonid a Gustav. Po čase přijdou novináři, a ptají se mimo jiné, jak je od sebe rozezná: Tu je jednoduché, když Leonid začne řvát, Gustav se hned podělá!

Brežněv se rozhlíží na Řípu, a povídá: Ten CCCP je nádherný! Náhodná babka mu říká:Ale tohle není Sajuz!  Ale babi, Vy jste se taky za svobodna jmenovala jinak!

Říkalo se v letech 80tých: Američané rozšířili embargo! (-?) Přestanou dodávat náhradní díly i na Brežněva!

Představitel jisté rozvojové země jedná v Moskvě o poskytnutí pomoci pro budování socialismu. Potřebujeme zbraně,stroje, potraviny... Brežněv si vše píše do bloku. Při loučení vytrhne popsanou stránku a praví: Cestou domů se zastavte v Praze, je tam takový brýlatý skladník, on Vám vše vydá!

0 0
možnosti
PJ

Polička

7. 2. 2011 7:46
Re: JEŠTĚ JSEM SI VZPOMĚL

Ve škole vyhlásí sbírku, na Angolu, neboť je postihlo sucho. Děti donesou po koruně, jenom Pepíček nic.  Druhá sbírka je na Vietnam, neboť je zasáhl tajfun. Pepíček zase nic. Po čase je vyhlášená sbírka na Etiopii, protože tam budují socialismus. Děti donesou po koruně a Pepíčk stovku. Jak je to možné, diví se soudružka učitelka. "On mi to dal tatínek, a říkal,že větší neštěstí  už nikoho nemohlo potkat!"

Jinak přeji mnoho zdaru při přípravě knihy!

0 0
možnosti
U-LVM

Urb - Ledorubom v Meksike

5. 2. 2011 17:21
K Vašemu slovníku socialismu ještě chybí jedno r a n

Revoluce a návrat.

0 0
možnosti
PK

dolch

5. 2. 2011 15:56
Název

je pravda, že název není nejšťastnější. Ale asi bych ho už nechal vzhledem k tomu, že je pod ním zavedený tady. Nakonec je to i název, který vyvolá jistou zvědavost, možná víc, než to ABC...

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

5. 2. 2011 14:17
Nove tema

Navrhoval bych Vam pro vseobecny uspech pokracovat Slovnikem slangu EU. Ten si v blbosti a pokrytectvi s realnym socialismem v nicem nezada (vlastne jde jen o jeho jakysi upgrade).

0 0
možnosti
MS

Michal007

5. 2. 2011 12:06
K negativním ohlasům

Myslím, že některé negativní ohlasy dobře vystihuje následující text (z http://neviditelnypes.lidovky.cz/usa-sprcha-hodne-studena-08l-/p_zahranici.asp?c=A110130_211315_p_zahranici_wag ),  je zde i určitá paralela k reálnému socializmu:

Konzervativec, který nemá rád zbraně, si je nekoupí. Liberální demokrat, který nemá rád zbraně, bude usilovat o prosazení jejich zákazu.

Konzervativec vegetarián nejí maso. Liberální demokrat vegetarián se bude snažit, aby prosadil takový zákaz pro každého.

Konzervatice homosexuál si klidně žije po svém. Homosexuání liberální demokrat se domáhá prosazení zákona zaručujícího respekt pro homosexuály.

Když se konzervativec dostane do obtížné situace, tak přemýšlí, jak se z ní dostat. V takovém případě liberální demokrat přemýšlí, kdo by ho z toho měl dostat.

0 0
možnosti
MS

Michal007

5. 2. 2011 12:21
Re: K negativním ohlasům

Když konzervativci není po chuti ten který televizní moderátor, tak přepne na jiný kanál. Liberální demokrat se bude domáhat zrušení jeho programů.

Nevěrec konzervativec do kostela nechodí. Nevěrec liberální demokrat se domáhá zákazu zmínky o Bohu a umlčení náboženství.

Když konzervativec ve svých kruzích tohle vyřčené přečte, dotyční z toho budou mít legraci. Liberální demokrat se se bude cítit uražen a bude trvat na smazání jemu nepříjemného textu.

 

Prodejnost knihy je těžké odhadovat; zájem by měli asi nejvíc pamětníci s vyhraněným postojem k režimu. Pokud by se objevila např. před Vánocemi v Levných knihách, mohla by být prodejnost slušná. Pokud chcete zachovat i elektronickou verzi, příjemné by byly klikací odkazy na podtržená hesla.

0 0
možnosti
J

janní

5. 2. 2011 11:11
zkuste začít psát díl č.2 slovníček českého kapitalismu

a vysvětlovat všechny významy : třeba:socka (ta už  má víc jak devět významů), tunel, provize, státní zakázka, pět na stole v českých, veverka,kulich,křišťálově čistý, složenka,ovčan, volič.... .Kapitalistický bude možná ještě větší a obsažnější .Každá doba má své plusy i mínusy.Ale možná se brzy dočkáme něčeho dalšího.Ve světě to začíná vřít a rok 2012 za humny.;-)R^

0 0
možnosti
J

janní

5. 2. 2011 11:13
Re: zkuste začít psát díl č.2 slovníček českého kapitalismu

nezapoměňte i na lopatu a mnoho dalších krásných kousků

0 0
možnosti
MF

falm

5. 2. 2011 8:17
Zkuste se prisat jak pijavice

na nejakou statni instituci. Treba ten Institut pro potirani komunismu. Hlavne nesmite, pekne po soudruzsku, navazat potrebne osobni kontakty a slibit pripadne tucnou prebendu. Jiste mate toto slovo tez ve Vasem "SRS." ;-) Pak byste moh ten Vas SRS uspesnenejen vydat, ale i uspesne rozdistribuovat. Ale to vite, nemazete - nejedete. ;-)

Jo, a bude i druhy dil: Slovnik realneho kapitalismu? ;-D

0 0
možnosti
TF

Tomáš Flaška

5. 2. 2011 7:54
Knihu vydat, ale!

Já osobně bych si jí koupil a prosím vás o onformaci o jejím vydání na tflaska@seznam.cz. Ale byl bych trochu skeptik s tou prodejností. Nepřeceňujte čtennost a karmu. Pokud vím, tak několik vašich kapitol bylo poutáno na titulní stránce idnes.cz. Při takovéto upoutávce většinou karma článku přeskočí 40 a čtennost určitě pár desítek tisíc. Pokud ale všechny vaše kapitoly včetně těch upoutaných přečetlo nějakých 37000 lidí a s karmou kolem 20, tak, nezlobte se, ale popularita byla hodně nízko. Já si myslím, že to bylo dobré a knihu bych si koupil, ale dle mě všeobecně nebude o tu knihu velký zájem, jak právě ukazuje průzkum na blogu idnes. Toto vám píši jako dobrou radu, abyste zbytečně neutopil těžké peníze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3720x
Letec a publicista
 

Držitel českého rekordu v počtu dosažených letišť. 
 

Fotky, videa, reportáže z mých expedic najdete na FlyingRevue.cz.
 

Knihy: 
- Svět letecké dopravy
- VFR Communication (výuková online aplikace pro piloty) 
- VFR anglická komunikace
- Chytré létání
- Abeceda reálného socialismu a další 

Seznam rubrik