Diskuse

Komu slouží naše soudy?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

janacz

8. 3. 2012 16:21
Opakovaně:

1. Vaše daně jsou v pořádku zaplacené.

2- za 2 roky: Za daně máte tady Malé Penálko...  :-P

0 0
možnosti

Host8

8. 3. 2012 9:44
Výpalné podporované státem

je správné označení. Výkupné je extrémně slušné slovo na takovy hyenismus, ale nikoliv ze strany soudu , ale Pražské plynárenské. Slušná firma by poslala upomínku. Tady to vypadá na pěkné mafiánské spolčení. Doporučuji změnit dodavatele a hlavně varovat ostatní. Článek by si zasloužil označení Stop mafiánským metodám Pražské plynárenské!!Hyenismus firem, které se snaží tvářit, že tu jsou pro zákazníky je neuvěřitelný. Téměř to budí podezření, že v těchto firmách někdo dostává tučnou provizi za kus a na dobrém jméně nezáleží.

Obdobný případ se stal kolegovi s finanční institucí, zažívají to lidé se státními nemocnicemi. Mafiánské pozadí těchto legálních lumpáren nemá zájem nikdo rozkrýt.

Snad alespoń pomůže 100% veřejné odsouzení firem, které se tohoto jednání vůči zákazníkům dopouští.

0 0
možnosti

Pavel_D

8. 3. 2012 9:13
Kdo se dá, ten platí.

Stalo se mi něco podobného. Požádal jsem, aby mi podnik, který nedoplatek chtěl, doložil, že mi poslal upomínku. Takže žalobu a exekuci raději stáhl a já jen těch pár korun doplatil.

V civilizovaných zemích se k soudnímu vymáhání přikročí až po třetí upomínce. Do civilizované země máme daleko, ale v těchto případech je vina na straně podniku, který se vůbec neráčil obtěžovat se a upozornit dlužníka, že cosi dluží.

1 0
možnosti

Host8

8. 3. 2012 9:47
Re: Kdo se dá, ten platí.

Vám to vyšlo. Ale mám za to, že by bylo lepší zveřejnit, která firma se takového jednání vůči zákazníkům dopouští a odejít ke konkurenci. Dát to jako varování všem poteniálním klientům. Pokud zákony podporují tento právnický hyenismus, je nutné hledat alternativní přístupy a označit chování firem za morálně nepřípustné.

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

8. 3. 2012 8:56
Autore, předpokládám aspoň, že Pražská plynárenská už není

Vaším dodavatelem?

0 0
možnosti

Já, Claudius

8. 3. 2012 7:30
Mě jenom štve jedna věc

Jak je možné v demokratické společnosti, že jedna ze stran sporu vůbec není přizvána k soudu?

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

8. 3. 2012 8:40
Re: Mě jenom štve jedna věc

Je to možné v případě platebního rozkazu, když ta strana nepodá odpor. Nepodání odporu znamená uznání závazku. Když aspoň jeden z údajných dlužníků podá odpor, proběhne standardní řízení. V tomto případě stačilo podat odpor a vznést námitku promlčení (všechny závazky Pražské plynárenské z předmětného roku mám zaplacené, stvrzenky a bankovní výpisy jsem vyhodil rok po promlčecí lhůtě - nemám doma dost podmínky na celoživotní archiv stvrzenek).

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

7. 3. 2012 20:58
Dostal jste platební rozkaz/platební příkaz

a máte 30 dnů na doručení odporu, ve kterém uplatníte námitku promlčení. Jestli těch 30 dnů prošvihnete, tak se připravte na exekuci!

0 0
možnosti

Prušák

7. 3. 2012 21:07
Re: Dostal jste platební rozkaz/platební příkaz

Já jsem dostal jen 15 dní. Odpor má svou předepsanou formu, kterou běžně člověk nezná a pokud ji nedodrží tak to také prošvihl. Na exekuci jsem také myslel a proto jsem raději volil zaplacení i když je to házení flinty do žita a nejsem na to nijak pyšný.

0 0
možnosti

žepré

7. 3. 2012 19:36
Jak už tady bylo řečeno,

mohlo to byt promlčený, třeba aji zaplacený (se špatně udaným VS)... Kurňa, šest a půl litru, to stojí za kus práce snad každýmu, kdo není mafián, ne?! No a taky - třeba jste takhle nacpal do chřtánu přes šest tisíců nějaké té právnické firmičce, která si za podání návrhu u sódu naúčtuje takhle nemorální sumu. Myslím, že jste měl zapnót úsilí, luknót na zákony (není to promlčený?), podívat se na výpisy, klidně aji za plus minus dvě kila vyžádáný od banky (není to zaplacený?), takhle se flinta do žita nehází, dyť tím ty darebáky taky krmíme!!

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

8. 3. 2012 8:44
Re: Jak už tady bylo řečeno,

Nojo. A autor si ještě dá de facto inzerát do iDnesu, že dá bez odmlouvání 6,5 tisíc každému, kdo ho o to požádá ...

0 0
možnosti

oldiess

7. 3. 2012 19:09
je to nová garda, která vystřídala estébáky a bachaře

prostě smradi nejhoršího zrna, stopro soudruh advokát co zkásnul 6120 vystodoval za Husáka

1 0
možnosti

FB13624

7. 3. 2012 18:42
Soudy za Váš problém nemohou,

možná Vám to v daném případě není srozumitelné a nezdá se Vám to spravedlivé, ale soudy jsou vázány zákony, které samy netvoří. Ostatně ve Vašem případě pokud byla uplatněna pohledávka z roku 2007 opravdu až nyní, po uplynutí tříleté obecné promlčecí doby, stačilo podat odpor a namítnout promlčení. Jistě, každý to vědět nemusí. Na druhou stranu, vyřešil jste situaci po svém, bez právníka, tak si nestěžujte na soudy. Je to stejné, jako když se budete léčit sám, bez lékaře, a dopadne to špatně. Jinak v obecné rovině souhlasím s tím, že přeprodávání pohledávek je díky naší právní úpravě neskutečný a často nespravedlivý jev.

0 0
možnosti

Prušák

7. 3. 2012 21:04
Re: Soudy za Váš problém nemohou,

Jedna věc je pro mě nepochopitelná - proč se naše přetížené soudy zabývají vymáháním pohledávek, které jsou podle zákona promlčené. Zatěžují tím sebe i řadu lidí, jichž vymahačské kauzy týkají. Komunikace se soudy má svá také svá složitá pravidla, která nejsou každému vlastní a není vždy jednoduché dodržet jak tato pravidla tak lhůty. Tzv. dlužník pak riskuje mnohem víc než jen úhradu přikázanou hned zpočátku soudem. To byl i pro mne důvod "výkupné" zaplatit.

0 0
možnosti

AlenkaKačenka

7. 3. 2012 18:37
jaká je u tohoto případu doba promlčení ?

3 roky?

5 let na dluhy zdravotního a sociálního ?

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

8. 3. 2012 9:31
Re: jaká je u tohoto případu doba promlčení ?

3 roky. Pohledávka byla dávno promlčená. Ale i promlčenou pohledávku lze vymáhat, pokud dlužník neuplatní námitku promlčení.

0 0
možnosti